Dünya Deprem İttifakı Uyardı! Depremde Hayat Kurtaran Öneriler!

Deprem Ülkesi İttifakı (ECA), depremde nelere dikkat edilmesi hakkında hayat kurtaran bilgiler verdi!

Dünya Deprem İttifakı Uyardı! Depremde Hayat Kurtaran Öneriler!

Bir depremden önce, deprem sırasında ve sonrasında, sarsıntının yarattığı çeşitli tehlikelerden korunmanıza yardımcı olabileceğiniz birkaç yol vardır.

Acil durum yetkilileri, bir deprem sırasında Düşme, Örtme ve Bekletme gibi üç basit adımı izlemenizi tavsiye etmekteler;

  1. Düşme: İstemeden titremeden düşmeden ve incinmeden önce ellerinizin ve dizlerinizin üzerine çıkın.
  2. Kapak: Başınızı ve boynunuzu örtmek için elinizi kullanın ve masa veya masa gibi bir tür örtüye sürün. Yakınlarda barınak yoksa, bir iç duvara sürünmelisiniz.
  3. Tutun: Sığınağa girdikten sonra, serbest elinizle örtünüzü tutmalı ve hareket ederse sığınağınızın altında kalmaya çalışmalısınız. Barınağınız yoksa boynunuzu ve başınızı hem elinizle hem de kollarınızla koruyun.

Bilinenlerin dışında, insanların kapıda durmalarını söyleyen tavsiyelerin yanlış olduğu, modern evlerde kapılar evin diğer bölümlerinden daha güçlü olmadığını iletirken üstüne, Kapıların sizi en olası yaralanma kaynağından - düşen veya uçan nesnelerden korumadığına dikkat çekti.

Deprem Ülkesi İttifakı (ECA), bir depreme hazırlanmak ve hayatta kalmak için yedi adıma dikkat çekti; 

Alanınızı Güvence Altına Alın: İlk olarak ECA, ağır mobilyaları yataklardan ve insanların çok zaman harcadığı diğer yerlerden uzaklaştırmanızı önerir. Ardından ECA, depremlerin atmasını önlemek için kitaplık ve televizyon gibi nesnelerin yerine sabitlenmesini önerir.


Güvende Olmayı Planlayın: Tahliye planlarını kapsayan bir plan oluşturun; yeniden birleşme planları; eyalet dışı bir irtibat kişisinin adı ve numarası; acil durum malzemelerinizin yeri ve "diğer ilgili bilgiler.”

Acil Durum Malzemeleri Düzenleyin: ECA, insanların el feneri, ayakkabı ve diğer faydalı eşyaları içeren çantaları bir araya getirmeleri ve çantaları yataklarının altında tutmaları gerektiğini söyledi. ECA ayrıca, tahliye için 3 günlük malzeme içeren araç kitlerini ve yerinde barınmak için bir ev veya iş kitini bir araya getirmeyi önerdi.

Mali Sıkıntıyı En Aza İndirin: İttifak, insanları kimlik fotokopileri ve sigorta kartlarının fotokopileri gibi önemli belgeleri plastik bir torbaya toplamaya teşvik ediyor. Ek olarak, ECA, insanların evlerini depremlere karşı güçlendirmek için alabilecekleri bir dizi önlemi detaylandırmakta ve insanlara deprem sigortası satın almalarını önermektedir.

Düşme, Örtünme ve Tutunma: Bir deprem sırasında insanlar dizlerinin üstüne çökmeli, masa veya masa gibi örtünün altına girmeli ve bir eliyle örtüsünü tutmalı, diğer eli başının ve boynunun arkasını örtmelidir.

Güvenliği Artırın: Deprem durduktan sonra ECA, büyük göller veya okyanus gibi büyük su kütlelerinin yakınında bulunanların tsunami olması durumunda daha yüksek bir yere taşınması gerektiğini söylüyor. Artçı şoklara hazırlıklı olmalı ve yangınlar, gaz sızıntıları ve elektrik hatları gibi şeylere dikkat etmelisiniz.

Yeniden Bağlan ve Geri Yükle: ECA, insanlara gaz sızıntısı olmadığından emin olana kadar evlerine dönmemelerini ve artçı şokların ardından yeni hasarları kontrol etmeye devam etmelerini tavsiye ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER