Salak Milyoner konusu ve oyuncuları… Salak Milyoner ne zaman çekildi?

Salak Milyoner yıllar önce çekilmesine rağmen hala alaka görebilen yapımlardan.

Salak Milyoner konusu ve oyuncuları… Salak Milyoner ne zaman çekildi?
Salak Milyoner yıllar önce çekilmesine rağmen hala alaka görebilen yapımlardan. 1974'te artist yönetmen Ertem Eğilmez tarafından çekilen filmin başrollerinde Kemal Sunal, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Münir Özkul, Adile Naşit ve Halit Akçatepe rol almıştır. İşte Salak Milyoner filminin konusu ve oyuncu kadrosu...

Dört kardeş arasında altınların nasıl paylaştırılacağına bir türlü karar veremeyen Açıkgöz kardeşler, Hanımlarını da ayarlayarak birbirlerinden habersiz İstanbul'a dürüst yola çıkarlar. Fakat ne kötüdür ki tren istasyonunda dördünün yolları kesişir. Bunun üstüne İstanbul'da yepyeni bir komedinin temelleri atılır. Salak Milyoner filminde olaylar şöyle gelişmektedir: Kayserili Behçet (Ali Neşeli), ölüm döşeğinde oğulları Saffet (Kemal Sunal), Himmet (Akıllı Alasya),Şaşma (Metin Akpınar) ve Gayret (Halit Akçatepe)'e İstanbul'a gidip Mehmet Çavuş'u bulmalarını ve Mehmet Çavuş'ta onlara ait bir hazine haritası olduğunu söyler.

SALAK MİLYONER OYUNCU KADROSU

Kemal Sunal – Saffet
Akıllı Alasya – Himmet
Metin Akpınar – Hayret
Halit Akçatepe – Gayret
Münir Özkul – Mehmet Çavuş
Adile Naşit – Mesude
Hulusi Kentmen – Komiser
Meral Zeren – Emine
Perran Kutman – Gülsüm
Oya Alasya – Himmet'in Hanımı
Ali Şen – Kayserili Behçet
Haluk Orçun – Müteahhit
Mürüvvet Sim – Randevuevi Sahibesi
Arap Celal – Namaz kılan adam
Cemil Turan – kendisi
Osman Arpacıoğlu – kendisi

SALAK MİLYONER KONUSU

Kardeşler İstanbul'un altını üzerine getirirler. Başlarına gelen olaylar sonunda hanımları da İstanbul'a gelir ve Mehmet Çavuş'un evine yerleşirler. Definenin gerçekten Mehmet çavuş'un evinin altında olduğunu bilmeden günlerce İstanbul'u delik deşik ederler. Bu yüzden o kadar fazla kere karakolluk olan kardeşler sonunda hazinenin Mehmet Çavuş'un evinin altında olduğunu ayrım ederler. Ama bu sefer de Mehmet'e belirlenmiş etmeden evin altını nasıl kazacaklarını düşünürler. Köylerinden kocalarını basmaya gelen Gülsüm, Emine ve Himmet'in hanımı kazılan tüneli gizlemek için bir çare bulurlar. Bu aşamada acemi defineciler evin temeline ulaşmıştır. Himmet'in define sandığı bakır kabı çekmesiyle ev temelden sarsılır ve yıkılır.

YORUM EKLE