Sercan Şimşek kimdir? Survivor Sercan Şimşek kaç yaşında, aslen nereli?

Survivor 2020'ne ünlüler takımında bulunan Sercan Şimşek, adından sık sık söz ettiren yarışmacılar aralarında.

Sercan Şimşek kimdir? Survivor Sercan Şimşek kaç yaşında, aslen nereli?

Survivor 2020'ne ünlüler takımında bulunan Sercan Şimşek, adından sık sık söz ettiren yarışmacılar aralarında. Bilhassa son günlerde parkurlarda gösterdiği performansla da dikkatleri üstüne çekmeyi başarıyor. Peki Survivor Sercan Şimşek kimdir? Sercan Şimşek kaç yaşında ve nereli?

Ekranların izlenme rekorları kıaran Survivor 2020 yarışmasında maksimum konuşulan isimlerden biri de Sercan Yıldırım oldu. Survivor’da gösterdiği performans ve zaman zaman da tartışmalarda adı geçen Sercan Yıldırım’ın hayatı hakkında merak edilen bütün teferruat haberimizde.

SERCAN YILDIRIM KİMDİR?

5 Nisan 1990 tarihinde Bursa'da dünyaya gelen ve 7 yaşında Bursaspor altyapısında futbola adım atan Yıldırım, 2006 yılı Temmuz ayında düzenlenen Pepsi Cup Turnuvası'nda ‘En kıymetli oyuncu' seçilerek dikkatleri üstüne çekmeyi başarmıştır.

2008-2009 yılında kariyer patlaması yaşayan Sercan Yıldırım, Bursaspor'da bundan başka şampiyonluk yaşamasıyla birlikte 2011 yılında Galatasaray'a transfer olmuş, ardından Sivasspor, Şanlıurfaspor, Bursaspor, Balıkesirspor, Giresunspor formaları giymiştir.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Profesyonel kariyeri öncesinde, dağıtılmış yaş kategorilerinde gösterdiği umut vadeden performansla evrensel bir ün kazanan genç oyuncu, Milletlerarası Gençler Turnuvası’nda Rusya, Bulgaristan ve Makedonya’ya aleyhinde çaba eden Türkiye namına bir gol kaydetti. Turnuvanın peşinde da 17 yaş altı millî takımı kadrosuna ziyafet edildi. Şubat 2006’da Türkiye 16 yaş altı millî ekip ile Portekiz’de bir turnuvaya katıldı. Yetenek avcılarının radarına giren Sercan, turnuvanın ilk iki maçında Avusturya ve Macaristan’a toplam beş gol attı. Son maçta Portekiz’i manâsız geçse de “en değerli oyuncu” unvanını aldı. Londra’daki özel bir organizasyonun arkasından dünya devi Manchester United kadar izlenmeye başladı.

Yaş olarak kendisinden iki yıl büyük rakiplere aleyhinde uğraş eden genç yıldız adayı, Avrupa Şampiyonası Eleme maçlarında tepe gösterdi. Sercan Yıldırım, 2006 senesinin birincil bölümünde ise kariyeri için kayda değer adımlar atmaya başladı. Türkiye 16 yaş altı millî takımı ile İzmir’deki Ege Turnuvası’na katıldı. Takımının oynadığı bütün maçlarda gol atan Sercan, sırasıyla Belçika, Norveç ve Hollanda ağlarını birer defa sarstı, 5-3’lük skorla kaybedilen Ukrayna karşılaşmasında iki gol atan oyuncu, Hollanda ile oynanan ikinci maçta bulduğu gollerle takımını 2-1’lik galibiyete taşıdı. Turnuvayı beş maçta bulduğu altı golle tamamlayan Sercan Yıldırım, “gol kralı” ve “en kıymetli oyuncu” olmayı başardı. Sercan, 12 defa Türkiye U-17, 8 defa Türkiye U-18, 17 kere Türkiye U-19, 4 kez Türkiye U-21, 10 kez de Türkiye A Millî forması olmak üzere toplam 64 kez millî formayı giydi ve müsabakalarda 33 gol kaydetti.

BURSASPOR KARİYERİ

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 5 Nisan 1990 günü dünyaya gelen Sercan Şimşek, futbol hayatına Bursaspor altyapısında başladı. 2007-08 sezonunda Bursaspor formasını A ekip seviyesinde sırtına geçirdi. İlk maçında Atatürk Olimpiyat Stadyumu'na çıktı. Sercan Süper Lig kariyerindeki ikinci maçında, Kasımpaşa deplasmanında, rakip fileleri havalandırdı. O sezon ligde sekiz, kupada üç maçta edinmek üzere, toplam 11 kez takımı için ter döken Yıldırım, 2008-09 sezonunda ise Bursaspor'un 9 numaralı formasını 18 yaşında giydi.

Sercan, ligin ikinci haftasında kazanılan Gençlerbirliği maçında bulduğu iki golle takımına 2-0'lık galibiyeti getirdi. Dördüncü haftada ise Kocaelispor önünde 3-2'lik skorla alınan galibiyete tekrar iki golle katkıda bulundu. Bir hafta daha sonra Bursa'da Galatasaray'a aleyhinde da bir gol atarak beş hafta sonunda dört gole ulaştı. Şimşek’ın u dönemde Avrupa takımlarından teklifler aldığına dair haberler basında yer aldı. Fakat Manchester United'ın Bursaspor'a öneri ettiği iddia edilen 5 milyon pound tutarındaki bonservis bedeline rağmen Sercan takımda kaldı. Süper Lig'deki birincil bütün sezonuna 11 gol sığdıran Sercan, toplamda ise 35 maça çıkarak 14 golün altına imzasını attı, sezon içinde ilk olarak Türkiye A millî takımından gösteri aldı.

2009-10 sezonunun birincil haftalarında da rakipleri boş geçmeyen Sercan Şimşek, Kasım 2010'da dizinden yaşadığı sakatlıktan nedeniyle takriben iki ay sahalardan uzak kaldı. Dönüşte Sivasspor ile oynanan Türkiye Kupası maçında üç gol ansızın atmayı başardı. Keza Bursaspor, sezonu kazanan tamamlayarak kulüp tarihinde ilk kez böylesi önemli bir galibiyet elde etti. Sercan, UEFA'nın resmî yayını Champions Dergisi'nin Ekim-Kasım 2010 sayısında Türk futbolunun umut vadeden oyuncusu olarak anılan Sercan Şimşek, Bursaspor namına iyi geçmeyen 2010-11 UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasındaki Rangers maçında ağları sarsarak bu arenada Bursaspor tarihinin birincil golünü atmayı başardı ve forması Bursaspor müzesine kaldırıldı. 2010-11 sezonunda ise sekiz kez ağları sarsmayı başardı. 2 Mart 2011 tarihinde Bursaspor’un Sercan Yıldırım’ın transferi için Rossiyskaya Premyer-Liga ekiplerinden Lokomotiv Moskva ile 5,5 milyon € bonservis bedeli karşılığında anlaşıldığı ve oyuncunun 3 Mart’ta yeni kulübüyle sözleşme imzalayacağı duyuruldu. 5 Mart’ta ise transferin bonservis konusunda yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle gerçekleşmeyeceği belirtildi. 19 Ağustos 2011 tarihinde RSC Anderlecht’de aleyhinde oynanan ve 1 -2 kaybedilen UEFA Avrupa Ligi play-off karşılaşması sonrasında teknik direktör Ertuğrul Sağlam radikal kararlar alınacağı açıkladı. Bu açıklamadan iki gün sonra düzenlenen basın toplantısında futbolculardan İbrahim Kaş, Volkan Neşe Saçan ve Sercan Şimşek’ın belirsiz kadro dışı bırakıldığını ve kendilerine kulüp bulmaları söylendiğini belirtti.

İLGİLİ HABER'Survivor 2020'de Yasin Obuz-Sercan Şimşek kavgası
Son güncelleme: 22:15 - 05.06.2020
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER