Yeşilçam’ın Sezercik’i avukatıyla mahkemelik oldu

Yeşilçam’ın Sezercik’i olarak tanınan Sezer İnanoğlu aleyhine eski avukatı kadar vekalet ücretini tahsil edemediği gerekçesiyle önce 2 milyon liralık icra takibi başlatıldı, itiraz üzerine peşine düşüp takip durunca itirazın iptali davası açıldı.

Yeşilçam’ın Sezercik’i avukatıyla mahkemelik oldu

Yeşilçam’ın Sezercik’i olarak tanınan Sezer İnanoğlu aleyhine eski avukatı kadar vekalet ücretini tahsil edemediği gerekçesiyle önce 2 milyon liralık icra takibi başlatıldı, itiraz üzerine peşine düşüp takip durunca itirazın iptali davası açıldı. İnanoğlu’nun idare heyeti başkanı olduğu ‘Sezer Filmcilik’ isimli şirkete ait olan kanalın ve filmlerinin lisans haklarına da haciz konuldu.

Yeşilçam'ın Sezercik'i olarak hafızalara kazınan Sezer İnanoğlu, 2014 yılında dosyalarını takip etmesi için avukat İmral Eren ile anlaştı ve taraflar arasında 5 Temmuz 2017 tarihinde avukatlık ücret sözleşmesi imzalandı. İnanoğlu’nun davalarını takip etmeye başlayan Avukat Eren, 3 Ekim 2017'de vekillikten azledildiğini öğrendi.

İKİ MİLYONLUK İCRA TAKİBİ

Azledilen Avukat Eren, 5 Temmuz 2017 tarihli vekalet sözleşmesine dayanarak İnanoğlu aleyhine 2 milyon 986 bin TL’lik icra takibi başlattı.

İCRA TAKİBİ DURUNCA DAVA AÇTI

İnanoğlu, itiraz ederek aleyhindeki icra takibini durdurdu. İtiraz üstüne alacağını tahsil edemeyen Avukat Eren, bu defa dava açtı. Avukatı Eren adına İstanbul Anadolu 6. Alıcı Mahkemesi’ne başvuran avukatı, müvekkilinin borçlu Sezer İnanoğlu lehine peşine düşüp takip ettiği hukuki uyuşmazlıklar ve davalar devam ederken azledildiğini iddia ederek, İnanoğlu’nun hak kazanılan vekalet ücretini ödememek için müvekkilini azlettiğini savundu.
Dava dilekçesinde, “Müvekkilim sözleşmede belirlenen avukatlık ücretine 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'na göre yargı kazanmıştır. bu nedenle icra takibine yapılan hileli ve fena niyetli itirazın iptaline karar verilmesini istek ederiz” ifadelerine yer verildi. Dilekçede, İnanoğlu’nun icra takibine yaptığı itirazın kaldırılması, icra takibinin devamı ve alacağının da yüzde 20 icra red tazminatı ile birlikte tahsili istendi.(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER