sosyal medya fenomeni Murat Övüç ‘kolay suçlama usulü’ ile yargılanacak

sosyal medya hesabından Ermenilerle ilgili, ''Siz Ermeniler pisliksiniz" diyen ve hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan 9 aydan 1,5 yıla dek hapis istemiyle dava açılan sosyal medya fenomeni Murat Övüç “kolay suçlama usulü” zarfında yargılanacak.

sosyal medya fenomeni Murat Övüç ‘kolay suçlama usulü’ ile yargılanacak

sosyal medya hesabından Ermenilerle ilgili, ''Siz Ermeniler pisliksiniz" diyen ve hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan 9 aydan 1,5 yıla dek hapis istemiyle dava açılan sosyal medya fenomeni Murat Övüç “kolay suçlama usulü” zarfında yargılanacak. Mahkeme Övüç'e tebligat göndererek 15 gün içinde yazılmış savunmasını göndermesini istedi.

Ermeni asıllı Amerikalı şov yıldızı Kim Kardashian sosyal medya hesabından Türklerin Ermenilere soykırım yaptığı yönünde paylaşımlarda bulunununca tepki çekmişti. Kardashian’a bir tepki de sosyal medya fenomeni Murat Övüç’ten gelmişti. Övüç yaptığı paylaşımda,”Siz Ermeniler pisliksiniz. Sen kimsin benim Osmanlı büyüklerime kaba diyorsun” demişti. Bu paylaşım sonrası Övüç hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa kışkırtma” suçundan 9 aydan 1,5 yıla değin hapis istemiyle dava açılmıştı. Övüç hakkında hazırlanan iddianame İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi kadar kabul edildi.

DURUŞMA YAPILMADAN KARAR VERİLECEK

İddianameyi inceleyen duruşma, 7188 sayılı Suç Oluşturan Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişim Yapılmasına Dair Kanun gereğince, Övüç’ün dosyasında basit yargılama usulünün uygulanmasına karar verdi. Buna göre duruşma taraflara tebligat göndererek yazılmış savunmalarını mahkemeye iletmelerini istedi. Savunmaların ulaşmasının arkasında mahkeme dosyadaki kanıt durumuna kadar mahkeme yapmaksızın kararını verecek. Verilecek olan karara itiraz edilmesi halinde ise adi yargılama usulüne geçileceği bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER