Kaş’ta yeni normalde su altı dalışları başladı

Sabahleyin saatlerinde Kaş Limanı'nda korona virüs tedbirleri kapsamında dalış meraklıları ve eşyaları dezenfekte edilerek tekneye alındı.

Kaş’ta yeni normalde su altı dalışları başladı

Sabahleyin saatlerinde Kaş Limanı'nda korona virüs tedbirleri kapsamında dalış meraklıları ve eşyaları dezenfekte edilerek tekneye alındı. Gerisinde, yaklaşık 25 şahsiyet grup dalış için limandan ayrıldı. Liman Ağzı Koyu ve Uçak Batığında gerçekleştirilen dalış 35 dakika sürdü. Dalıcılar suyun aşağıda çeşitlik deniz canlıları ile resim da çektirdi.

Dalış Merkezi sorumlusu Sibel Alboğa, pandemi kuralları ile birincil dalışı Kaş'ta yaptıklarını söyledi. Dalış camiasının bugünü özlemle beklediğini gösteren Alboğa, “Dalışçılarımızla pandemi sonrası teknemizde hijyen ve mikroplardan arındırma kurallarını uygulayarak, sosyal mesafe ile birincil dalışımızı Kaş'ın mavi berrak sularında gerçekleştirdik. Denizin altı en güvenilir yer, neredeyse kolaylık verici bambaşka bir dünyaya giriyorsunuz. Kaş'ın maviliklerine daldığımız için fazla mutluyuz. Bütün dalış severleri Kaş'a bekliyoruz” dedi.

35 dalış noktası ve toplamda 22 dalış okuluna sahip turizm merkezi Kaş'ta yılın 12 ayı dalış yapılabiliyor.

Talip Demirci

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER