Almanya'da koronavirüs gerginliği! Çok sayıda gösterici gözaltına alındı

Başkent Berlin'de aralarında aşırı sağcıların da yer aldığı yüzlerce birey, Alexander Meydanı'nda toplanarak Kovid-19 önlemlerini protesto etmek istedi.

Almanya'da koronavirüs gerginliği! Çok sayıda gösterici gözaltına alındı

Başkent Berlin'de aralarında aşırı sağcıların da yer aldığı yüzlerce birey, Alexander Meydanı'nda toplanarak Kovid-19 önlemlerini protesto etmek istedi. "Bağımsızlık" ve "direniş" şeklinde sloganlar atan göstericilerden bazıları meydanda bulunan Neptün Çeşmesi'nin üzerine çıktı.

POLİSTEN SERT MÜDAHALE

Polis, sosyal mesafe uygulamasını ve davet yasağını hatırlatarak göstericilerin meydanda ayrılmasını istedi. Geniş emniyet önlemleri alan polis, uyarılara kulak asmayan eylemcilere sert müdahalede bulundu. Arasında koltuk değnekli bir eylemcinin de bulunduğu protestocuları darbeden polis, biber gazı kullandı ve çok sayıda eylemciyi gözaltına aldı.

BERLİN'DE 30 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan Berlin'de Federal Meclis önünde de Kovid-19 önlemleri protesto edildi. Burada da Kovid-19 tedbirlerine uyulmadığı gerekçesiyle takriben 30 birey gözaltına alındı.

İzin alınarak Rosa-Luxenburg Meydanı'nda yapılan davet ise olaysız sona erdi.

Stuttgart, Münih ve Münster kentlerinde de Kovid-19 tedbirlerine aleyhinde yapılan gösterilere yüzlerce kişinin katıldığı bildirildi.

Almanya'da koronavirüs gerginliği! Çok sayıda gösterici gözaltına alındı

Kaynak: AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER