İkinci el araçların pahalı olması vatandaşları vasıta kiralamaya yöneltiyor

1 Haziran tarihi itibariyle neredeyse tüm sektörler kontrollü normalleşme planları zarfında açılırken, şehirler arası yasaklarda kalktı.

İkinci el araçların pahalı olması vatandaşları vasıta kiralamaya yöneltiyor

1 Haziran tarihi itibariyle neredeyse tüm sektörler kontrollü normalleşme planları zarfında açılırken, şehirler arası yasaklarda kalktı. İkinci el vasıta fiyatlarının yüksek olması ve iller arası yasağın kalkması ise araç kiralama sektörünü aniden hareketlendirdi. Vatandaşlar, virüs sonrası kontrollü hayatın başlamasıyla seyahatleri için Rent A Car'lara yöneldi.

Korona virüsü (Covid-19) salgını sebebiyle uzun bir süredir vasıta kiralama sektöründe önemli manada düşüşler yaşandığını ifade eden iş adamı Ömer Paşa Dilek, normalleşmeyle birlikte vatandaşların seyahatlerinde kiralık araçları tercih ettiğini söyledi.

"Vasıta kiralama sektörü biranda canlandı"

Ömer Paşa Istek, "Ülkemizde normalleşmenin başladığı birincil günden itibaren yoğun bir şekilde araç kiralama talepleri var. Şehirler arası geçiş yasağının kalkmasıyla birlikte araç kiralama sektörü bir anda canlandı. Vatandaşlarımız toplu nakliye yerine vasıta kiralayarak ailesiyle birlikte özel ve korunaklı gezi ediyor” dedi.

İş adamı Ömer Paşa Istek, "Şehir dışına çıkış yasaklarının kalkması ve normalleşme zarfında alınan kararlar ardından önemli manada hareketlilik başladı. Bağlı ikinci el vasıta piyasası da şuan epeyce yüksek. Vatandaşlarımız ailesiyle birlikte kiralık araçlar seçim ederek toplu ortamlardan uzaktan ve korunaklı seyahat ediyor” şeklinde konuştu.

Araçlar kesintisiz dezenfekte ediliyor

Vasıta kiralama ve piyasadaki miktar döngüsünü karşılayan, Rent A Car alanında gelişmeleri yakından takip eden Istek Şirketleri Sahibi ve Idare Heyeti Başkanı Ömer Paşa Dilek, şöyle devam etti:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER