New York'ta korona bağlantılı çocuk hastalığı nedeniyle 3 çocuk daha öldü

Avrupa ülkelerinin peşinde ABD'de degörülen korona benzer çocuk hastalığı 4 çocuğun canını aldı. ABD'nin New York eyaletinde beş yaşındaki bir çocuğun son haftalarda ortaya çıkan ve korona virüsüyle ilişkilendirilen hastalık nedeniyle ölmesinin ardındaki bugün de 3 çocuk .

New York'ta korona bağlantılı çocuk hastalığı nedeniyle 3 çocuk daha öldü

Avrupa ülkelerinin peşinde ABD'de degörülen korona benzer çocuk hastalığı 4 çocuğun canını aldı.

ABD'nin New York eyaletinde beş yaşındaki bir çocuğun son haftalarda ortaya çıkan ve korona virüsüyle ilişkilendirilen hastalık nedeniyle ölmesinin ardındaki bugün de 3 çocuk daha öldü.

KORONA BAĞLANTILI HASTALITAN ÖLEN ÇOCUKLARIN SAYI 4'E YÜKSELDİ

New York Valisi Andrew Cuomo, yaptığı açıklamada 5 yaşındaki bir çocuğun ölümünün ardındaki New York'ta üç çocuğun dahakoronavirüsü ile bağlantılı olduğu düşünülen yeni hastalıktan öldüğünü belirtti. New York Valisi Andrew Cuomo, "Hastalık nedeniyle minimum bir ölüm gerçekleşti. şu anda incelemeler sürüyor fakat bu rahatsızlık sebebiyle başka ölümlerde gerçekleşmiş olabilir" demişti.

BELİRTİLERİ NELER?

Nadir görülen ve korona virüsüyle ilişkilendirilen bu hastalığın belirtileri çocuklarda görülüyor. İlk olarak İngiltere, İtalya ve İspanya'da ve sonra Fransa ve ABD'de dahil edinmek üzere en düşük altı ülkede tespit edilen nadir çocuk hastalığının, başlıca Kovid-19 sebebiyle enfekte olan çocukları etkilediği biliniyor ve belirtileri toksik şok sendromu ve Kawasaki hastalığına benziyor. Belirtiler aralarında yüksek alev, ishal, kusma olduğu ve semptomların aynı zamanda kalp fonksiyonlarını etkilediği ve damar iltihaplanmasına neden olduğu aktarıldı.

100'DEN ARTI VAKA

İngiltere ve İtalya da dahil edinmek üzere en düşük altı ülkede rastlanan çocuk hastalığı sebebiyle dünya genelinde 100'den arti vaka tespit edildi. İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya ve İsviçre'deki doktorlar araştırmalarını sürdürüyor.

New York'ta korona bağlantılı çocuk hastalığı nedeniyle 3 çocuk daha öldü
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER