ABD'de yetkililer açıkladı: 20 milyondan pozitif koronavirüs vakası olabilir

ABD'de afiyet yetkilileri, ülkede minimum 20 milyon kişinin koronavirüse yakalanmış olabileceğini açıkladı.

ABD'de yetkililer açıkladı: 20 milyondan pozitif koronavirüs vakası olabilir

ABD'de afiyet yetkilileri, ülkede minimum 20 milyon kişinin koronavirüse yakalanmış olabileceğini açıkladı. Rahatsızlık Yoklama ve Korunma Merkezleri (CDC) Direktörü Dr. Robert Redfield, "Tahminlerimiz, rapor edilen her bir vakaya karşı fiilen 10 enfeksiyonun daha olduğuna göze çarpan ediyor" dedi.

Dr. Redfield, "Bunun nedeni, testlerin hastalık belirtisi gösteren kişilerle sınırlanması ve belirti göstermeyen kişilere deneme yapılmaması. Mart, nisan ve mayıs aylarında kullandığımız tanı yöntemleriyle vakaların muhtemelen yüzde 10'unu tespit edebildik" ifadelerini kullandı.

"GÜZ VE KIŞTA SAVUNMA MEKANİZMASI FAZLA ÖNEMLİ"

Redfield, ABD nüfusunun yüzde 5 ila 8'inin virüse maruz kaldığını belirterek sosyal mesafe kurallarına uyulmasını, maske takılmasını ve el temizliğine itina gösterilmesini istediğini belirterek "Güz ve kışta savunma mekanizmaları, çok büyük yük talep edecek" dedi.

MASKE TAKMANIN ÖNEMİ VURGULANDI

Washington Üniversitesi'nin tahminine kadar ABD'de ekim ayına değin koronavirüsün neden olduğu Kovid-19 hastalığı sonucu 180 bin kişi hayatını kaybedecek. Amerikalıların yüzde 95'inin maske takmaları halinde ise bu sayı 146 bine inecek.

Amerikan Johns Hopkins Üniversitesi'nin son verilerine göre ülkede vaka sayısı 2,4 milyonu aştı. Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı da 124 bini geçti.

Güney ve batıdaki bazı eyaletlerde, son günlerde vaka sayısında rekor seviyede çoğalma görüldü.

Texas eyaletinde vaka ve hastaneye kaldırılan hasta sayısının artması üzerine ekonomik faaliyetlerin yeniden başlamasına yönelik plan durduruldu.

BM verilerine tarafından ABD'nin nüfusu 331 milyon civarında.

ABD'de yetkililer açıkladı: 20 milyondan fazla koronavirüs vakası olabilirBBC
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER